De Chinese consumenten kunnen hun hart ophalen als het gaat om het gebruik van de nieuwe iPad Air of de iPad mini Rentina. Waar zij eerder geen gebruik konden maken van het 4G netwerk, kunnen zij vanaf nu ook gebruik maken van het 4G netwerk in China. De laatste maanden ontstonden er veel klachten onder de Chinese consumenten, waar Apple nu gehoor aan heeft gegeven. Apple heeft speciaal voor de Chinese markt een nieuwe versie van de iPad Air en mini Retina ontwikkeld, die geschikt is voor het Chinese 4G-netwerk. De nieuwe iPad’s zijn vanaf deze week beschikbaar.

Dit heeft Apple in een officiële persverklaring naar buiten gebracht, waarbij zij geen prijzen noemen. Deze prijzen weet het betrouwbare CNET wel te noemen. Zo moet de iPad Air 16GB bijvoorbeeld een kleine 4500 Yuan kosten, wat neerkomt op ongeveer 525 euro. De iPad mini Retina met 16GB opslagcapaciteit gaat over de toonbank voor 3800 Yuan, rond de 440 euro.

Wanneer Chinese consumenten hun nieuwe Ipad Air en iPad mini Retina versies meenemen naar het buitenland, kunnen zij alleen gebruik maken van het 3G netwerk, aangezien 4G wereldwijd op verschillende frequenties werkt.

Een slimme zet van Apple om speciaal voor China met twee nieuwe varianten op de markt te komen voor het 4G netwerk. Waarom? Omdat China één van de grootste afnemers is voor Apple.