De camera op de iPad Air beschikt over enkele kleine verbeteringen en toevoegingen ten opzichte van bijvoorbeeld de iPad 4. Net als de iPad 4, heeft de iPad Air een 5- megapixel camera aan de achterzijde en een 1.2- megapixel camera aan de voorzijde van de tablet, waarmee video-gebeld kan worden op 720p. De pixels in de sensor zijn vergroot, waardoor het maken van foto’s en video’s in slechte belichte ruimtes wordt verbeterd. Aangezien de iPad Air nog steeds niet beschikt over een flitser, moet je natuurlijk geen wonderen verwachten in duistere omgevingen.

De camera schiet de foto’s snel en de weergave van kleuren is erg accuraat. Op het gebied van het maken van video’s is er weinig veranderd. Met de camera aan de achterzijde maak je video’s op 1080p, met 30 frames per seconde. Kortom, prima! De iPad Air is uitgerust met twee microfoons, waardoor geluid beter wordt opgenomen en dus ook beter klinkt.

Verschillende foto filters met iOS7

Met iOS7 kun je verschillende filters aanbrengen wanneer je foto’s gaat maken

Om echt goede foto’s te maken, raden wij je aan om gewoon een digitale camera te gebruiken. Mocht het echt niet anders kunnen, dan beschikt de iPad Air toch nog over de beste camera die er op dit moment is onder de tablets. De camera werkt ook prima met gezichtsherkenning, of in combinatie met andere applicaties.

iPad Air connectiviteit

Als het gaat om connectiviteit heeft de iPad Air bij aanschaf niet heel veel te bieden. De ingang aan de onderkant ondersteunt natuurlijk wel microUSB en HDMI, maar deze accessoires moeten apart 4G- versie van de iPad Air aanschaft, dan beschikt de iPad Air over een extra nano-SIM ingang.

Als het gaat om draadloze connectiviteit, heeft de iPad Air veel te bieden, ook op het gebied van Wifi. Dit wil zeggen dat de iPad Air beschikt over een razend snelle Wifi mogelijkheden. Althans, als je beschikt over een 802.11ac router. Mocht je beschikken over een dergelijke router, dan kun je op het gebied van Wifi het maximale uit je iPad Air halen.

Connectiviteit iPad Air

Hoe Apple het ook voor elkaar heeft gekregen, de snelheid van Wifi is wel twee keer zo snel als voorgaande iPad modellen. Dit zit hem ook met name in het gebruik van een dubbele antenne.

In een uitgebreide test is de Wifi snelheid van de iPad Air vergeleken met die van de iPad 3. Op exact dezelfde locatie en gebruik makend van dezelfde router, haalde de iPad 3 een download snelheid van 9.6Mbps en uploadsnelheid van 7.7Mbps, terwijl de iPad Air onder zelfde omstandigheden een download snelheid van 19.9Mbps haalde en een uploadsnelheid van 15Mbps! Kortom, twee keer zo snel!

De iPad Air beschikt natuurlijk ook over Bluetooth en ondersteunt Airplay (audio en video streaming via Wifi) en Airdrop, waarmee je eenvoudig bestanden kunt uitwisselen onder Apple apparaten. Er is nog steeds geen MicroSD-kaart ingang, dus je zal het moeten doen met de opslagcapaciteit waarover de iPad Air beschikt. Hou hier dus goed rekening mee bij de aanschaf.

Op de volgende pagina lees je alles over de levensduur van de batterij en geven wij ons eindoordeel.