Om de iPad Air zo dun en licht te kunnen maken, heeft Apple de omvang van de batterij moeten reduceren, zonder dat dit ten kosten zou gaan van de prestaties en de gebruikstijd van 10 uur achtereenvolgens! We hebben het eerder al gehad over de M7 processor, die van invloed is op de levensduur van de batterij, maar de A7- processor is ook een efficiënter.

De 10 uur durende levensduur van de batterij (bij constant gebruik), blijkt uit verschillende tests aardig in de buurt te komen. Wij kwamen tot 9 uur, bij een schermhelderheid van 70% en bij gevarieerd gebruik van de iPad Air (30 minuten gamen, twee uur video’s streamen, surfen op internet, Skypen en voor een uur lang browsen met 4G.

In andere tests verloor de iPad Air maar 2% van haar batterijlevensduur, na het kijken van 30 minuten film op 720p, gebruik makend van Wifi. Wanneer wij dezelfde video 30 minuten bekijken via 4G, verliest de iPad Air 6% aan batterij. De iPad Air won daarnaast een respectabele 15% batterijlevensduur, met een oplaadtijd van slechts 30 minuten.

iPad Air Space grijs en Zilver

iPAd Air Space grijs en zilver

Moet ik de iPad Air kopen?

De iPad Air is veruit de beste tablet in het segment van de 10- inch tablets. Toch is de iPad Air met een gemiddelde prijs van 450 euro wat aan de dure kant. Wanner je de tablet enkel gebruikt voor het surfen op internet, kun je waarschijnlijk ook prima uit de voeten met een andere tablet. Wil je het beste van het beste, dan is de iPad Air de enige tablet die aan je verwachtingen zal voldoen.

Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer je een iPad Air besluit te kopen. Zo heb je allereerst de keuze uit twee verschillende kleuren: Space grijs en zilver. Daarnaast heb je de keuze uit een Wifi model en een 4G model. Het 4G model biedt de ondersteuning voor een simkaart met data-abonnement, maar kent ook een duurdere prijs. De Wifi versie is veruit de meest verkochte iPad Air, aangezien veel mensen de iPad alleen thuis gebruiken.

Wanneer je de iPad Air voornamelijk gebruikt wanneer je onderweg bent, of voor bijvoorbeeld zakelijke doeleinden, dan is de 4G- variant waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Houdt er in dat geval wel rekening mee dat je een abonnement moet afsluiten bij je iPad Air, anders heb je alsnog niks aan de 4G- functionaliteit.

De iPad Air is daarnaast beschikbaar in maar liefst 4 verschillende modellen als we kijken naar de opslagcapaciteit. Zo is er een 16GB, 32GB, 64GB en 128GB versie, waarbij de prijs naarmate het aantal GB’s toeneemt, natuurlijk hoger wordt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een 16GB variant en je opslagcapaciteit uitbreiden middels iCloud. Luister je veel muziek en kijk je veel films, dan is het raadzaam om te kijken vanaf een 32GB model.

Eindoordeel

De iPad Air is verreweg de beste 10- inch tablet die je op dit moment kunt kopen, al hangt er zoals gezegd wel een prijskaartje aan. De iPad Air is ontzettend licht en beschikt over een zeer gelikt en groot Retina- scherm. Door de fraaie afwerking, is de iPad Air een genot voor het oog, maar ook voor de hand. We zijn dan ook erg benieuwd hoe Apple denkt deze tablet te overtreffen.