De nieuwste iPad is uit! Sinds begin november is de iPad Air te verkrijgen in Nederland. Maar wat is er nu veranderd? Allereerst de naam, want logischerwijze zou deze iPad de naam iPad 5 moeten dragen. Dit is echter niet het geval. Doordat de nieuwe iPad een stuk lichter en dunner is geworden dan de voorgangers, heeft Apple besloten om deze tablet een compleet nieuwe naam te geven, om de nieuwe eigenschappen te benadrukken. De iPad Air is dan ook een stuk lichter en dunner dan haar voorgangers. Het gewicht is met maar liefst 28% afgenomen!

Daarnaast heeft de iPad Air natuurlijk nog meer voordelen. Zo heeft deze iPad een Retina beeldscherm van 2048 x 1536 pixels, met een zeer hoge pixeldichtheid. Het scherm is dan ook kraakhelder.

Daarnaast heeft de iPad Air een 64-bit processor en een M7 coprocessor, die zorgt voor het grafische werk. Volgens Apple is de grafische kwaliteit van de iPad Air maar liefst 72x beter dan die van de iPad 4. De pixeldichtheid van het nieuwe scherm is zo hoog dat de pixels volgens Apple onzichtbaar zijn, waardoor je kunt genieten van de beste beeldkwaliteit die je ooit op een tablet gezien hebt.

De camera van de iPad Air

Uiteraard beschikt de iPad Air ook weer over een camera. De iSight camera van Apple beschikt over 5 megapixels, waaraan je meer dan genoeg hebt om de mooiste momenten vast te leggen. Daarnaast beschikt de iPad Air ook over een camera aan de voorzijde, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om te FaceTimen. Zo kun je ook videogesprekken voeren met de nieuwe iPad.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de iPad Air te gebruiken om mee te filmen. Dankzij het lichte ontwerp ligt de iPad een stuk beter in de hand, waardoor het niet meer zo belastend is om deze lang vast te houden.

Accu van de iPad Air

Een belangrijk onderdeel van een tablet is natuurlijk de accu. Als een accu van een tablet niet lang mee gaat, heb je er niet heel veel aan. Een tablet die je aan de lader moet gebruiken, is net zo handig als een elektrische auto die constant aan het stopcontact zit. De iPad Air is gelukkig heel wat handzamer, en is op vol gebruik tot wel meer dan 10 uur lang te gebruiken. Hierdoor kun je er de volledige dag mee door komen. In de avond hang je hem even aan de lader, en de volgende dag kun je weer vooruit.