iPad Pro

Op 21 maart 2016 heeft Apple de kleinere versie van de iPad Pro gepresenteerd. Dit gebeurde tegelijk met de aankondiging van de iPhone SE en nieuwe bandjes voor de Apple Watch. De kleine iPad Pro heeft dezelfde naam gekregen als de grotere broer. Er zijn nu twee versies van de iPad Pro verkrijgbaar; met 12,9 inch of 9,7 inch display.

Display

Het grootste verschil tussen de twee iPad Pro modellen is het displayformaat. Het display van de kleinere iPad Pro is met 9,7 aanzienlijk kleiner dan de grote iPad Pro dat een 12,9 inch display heeft. Het 9,7 inch formaat is gewild. Apple heeft al meer dan 200 miljoen iPads verkocht met een 9,7 inch display. Het is dan ook niet vreemd dat Apple er voor de iPad Pro ook voor kiest om een model te ontwikkelen met deze displaygrootte. Het display is enorm verbeterd ten opzichte van de iPad Air 2. Het reflecteert veel minder maar de temperatuur van de kleuren past zich ook aan de omgeving aan. Dit was één van de iPad Pro features dat belicht werd tijdens de presentatie. Het True Tone display meet de temperatuur van de kleuren in de omgeving en past de kleuren op het display hierbij aan.

Specificaties

De kleine iPad Pro is van binnen grotendeels hetzelfde als de grote broer. Beide iPad worden aangedreven door de A9X chipset. De kleine iPad Pro beschikt nu echter over 4 speakers. Deze zijn verwerkt in de hoeken van de iPad. De iPad Pro heeft een 12 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant. De iPad is verkrijgbaar met met 32, 128 of 256 GB opslagcapaciteit. Het is de eerste keer dat Apple een 256 GB iPad op de markt brengt. De goedkoopste versie van de kleinere iPad Pro gaat voor 689 euro over de toonbank. De duurste versie is verkrijgbaar voor 1.049 euro. In de Verenigde Staten zijn de nieuwe iPad Pro modellen vanaf 31 maart te leveren. Het is nog niet bekend wanneer dit in Nederland is.

Bronnen:
iAbonnement.com
Apple.com