Heb jij al een iPad? En heb je dan de wifi variant of kun je er ook mee op 3G of 4G? Voordat je een iPad aanschaft is dit een belangrijke vraag die je jezelf stelt. De variant die alleen op wifi werkt kun je onderweg niet optimaal gebruiken. Maar het is wel een stukje goedkoper dan die met een betaalde internetverbinding.

iPad met wifi

Een iPad met alleen een wifi-verbinding kun je enkel op plaatsen gebruiken waar je toegang hebt tot een wifi-hotspot. Natuurlijk zijn de overige functies wel te gebruiken, maar zodra je het internet op wilt, krijg je geen verbinding. Een iPad met wifi is goedkoper dan een iPad met 3G of 4G. Je hoeft bovendien maar één keer een bedrag neer te tellen voor het toestel.

iPad met 3G of 4G

Wil je een iPad met een 3G of 4G verbinding, dan betaal je een hoger bedrag voor het apparaat. Daarnaast betaal je elke maand voor je internetverbinding. Dit zijn abonnementen van een jaar of twee jaar. Denk je je iPad veel onderweg te gebruiken en op plaatsen waar je geen wifi-verbinding hebt, dan is zo’n iPad het overwegen waard.

Hoe staat het bij de iPhone?

Ook voor een iPhone moet je een internetabonnement afsluiten als je op internet wilt zonder wifi-verbinding. Gelukkig is een iPhone met abonnement in vele soorten te verkrijgen. Denk je onderweg niet van internet gebruik te maken, dan ga je voor een goedkoper abonnement zonder internet. Maar vind je het wel fijn om altijd online te zijn, dan loont een internetabonnement wel.